lauantai 6. elokuuta 2011

Matrona Moskovalainen

Matrona Moskovalainen syntyi 1885 Tulassa Venäjällä. Hän syntyi sokeana, ilman pupilleja. Matrona sai kasvaa rakastavassa ja kärsivällisessä perheessä, joka ymmärsi hänen näkövammaisuutensa. Kristityssä kodissa Matronasta kasvoi parantaja ja ihmeidentekijä.


omamaalaamani Matrona

Kun Matrona kastettiin, pappi havaitsi hyväntuoksuisen vaalean pilven nousevan lapsen ylle. Myöhemmin noin seitsemän vuoden iässä Matronalle kehittyi näkemisen lahja. Hän kykeni havaitsemaan luokseen tulleiden ihmisten hengelliset ja fyysiset sairaudet ja parantamaan heidät rukouksen ja viisaiden neuvojen avulla. 15-vuotiaana Matrona kohtasi eräällä pyhiinvaelluksellaan Johannes Kronstadtilaisen, joka huudahti että Matronasta on tuleva hänen hengellinen perijänsä. Kukaan ei tuolloin ymmärtänyt pyhän Johanneksen sanoja.
Myöhemmin 17 vuoden iässä Matrona sai halvauksen, jonka seurauksena hän ei kyennyt enää kävelemään. Hän pystyi puhumaan vain vaimealla äänellä. Matrona ei koskaan surkutellut omaa osaansa, koska ymmärsi tilansa olevan Jumalan tahto. Noin 50 vuoden ajan hän eli huoneessa, jonka seinillä oli runsaasti ikoneita. Matrona kykeni ennakoimaan bolshevistisen vallankumouksen ja sen seurauksena tapahtuvan yleisen hävityksen. Hän kuitenkin käytti hengellisen näkökykynsä ihmisten auttamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti