keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Lintulan luostarikirkko

 Lintulan luostari on toiminut Heinävedellä vuodesta 1946 lähtien yhtäjaksoisesti. Lähistöllä sijainnut Heinäveden Valamon luostari huolehti sisariston hengellisistä tarpeista ja monissa käytännön asioissakin tehtiin yhteistyötä. Myös Valamon asukkaat olivat pääosin venäjänkielisiä.
 Syksyllä 1966 valmistui monien eri tahojen yhteistyönä rahoitettu ja toteutettu luostarin asuntorakennus vanhan kartanon läheisyyteen. Kauan toivottu kirkkovalmistui syksyllä 1973. Kirkon suunnitteli arkkitehti Vilho Suonmaa. Kirkko pyhitettiin Pyhälle Kolminaisuudelle kuten aikaisemmatkin Lintulan kirkot. Kirkon alttari-ikoni on Petros Sasakin maalaama Jumalanäidin Ennusmerkki eli orantti-ikoni.  Se on Suomen suurin lajissaan.

kirkon sisältä, taustalla näkyykin tuo Jumalanäidin Ennusmerkki ikoni


2 kommenttia:

  1. Lintulan Pyhän Kolminaisuuden kirkko on minulle hyvin rakas paikka. Äiti Johanna kerran sanoi, että "kirkko on meidän korumme". Niin kaunis se on kuin koru.

    VastaaPoista
  2. Olen käynyt monta kertaa Valamon luostarissa tutustumassa. ja paikka on aina yhtä ihana pihalla on Munkkeja ja kirkko on kaunis näky. Harmi vaan, että Munkeista ei oikei saa kuvata. Niin ainakin olen ymmärtänyt..

    VastaaPoista