sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pelastusarmeija - Salvation army


Pelastusarmeija on protestanttinen liike, jonka hierarkia on järjestetty sotilaallisen kaltaisesti. Pelastusarmeijalaisuuteen kuuluvat hengellisen julistamisen lisäksi korostetusti aineellinen apu sekä toiminta yhteiskunnan huono-osaisten auttamiseksi.
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja on Lontoossa työskentelevä kenraali, jonka valitsee Korkea Neuvosto. Pelastusarmeijalla on ollut 18 kenraalia vuoteen 2006 mennessä. Vuosina 1981–1986 kenraalina toimi suomalainen Jarl Wahlström. Nykyinen kenraali Shaw Clifton on työskennellyt virassaan vuodesta 2006.
Pelastusarmeijan toiminnan perusyksikkö on osasto, joka vastaa muiden kirkkokuntien seurakuntaa. Osastoja toimii 124 eri maassa. Niissä upseerit työskentelevät päätoimisina työntekijöinä sekä sotilaat oman työnsä ohessa. Osastot järjestävät kaikille tarkoitettuja hengellisiä kokouksia sekä hengellisiä tilaisuuksia esimerkiksi sairaaloissa, vanhainkodeissa, työpaikoilla sekä oppilaitoksissa. Kesällä järjestetään ulkoilmakokouksia toreilla ja puistoissa. Pelastusarmeijassa ei ole kasteen tai ehtoollisen kaltaisia sakramentteja. Armeijan jäsenet kieltäytyvät alkoholista, huumeista, tupakasta ja uhkapelistä. On tavallista, että suuri osa jäsenistä kuuluu kussakin maassa valtionkirkkoon tai muuten hallitsevaan kirkkokuntaan, Suomessa luterilaiseen kirkkoon.
 
Joulupata keräys joulualla on kaikille tuttu näky kaupunkien katukuvassa.

Pelastusarmeijan univormu

Pelastusarmeija naisia vanhoissa vormuissaan.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti